söndag 4 augusti 2013

Tänk att vatten kan göra slut på vatten!

OK, det var väl inte själva vattnet som ställde till det men när det åskar på det viset kan man ge sig fasen på att det är vatten inblandat också.

Den varma dagen igår (för varmt att kränga på sig mc-kläderna t o m...)  övergick helt plötsligt i ett 10º svalare vädertillstånd, blixtar och dunder med påföljande hällregn (och en och annan tromb). Det var dragbasun, minsann. Tromb on, ni vet. Höhö...

Vi var och hälsade på helt ljuvliga valpar (jaja, trevliga människor också) när det satte igång. Springa springa, bära bära. De stackars små sexveckorsbebisarna blev skraja och fick förpassas in snarast möjligt.

Vi åkte dyngsura hemåt i bilen. Väl hemma fick vi berättat för oss att det hade blixtrat ordentligt hos oss. Jooo, det märkte vi sen. Vattnet hade inget vidare tryck. Till slut försvann det helt.

Tydligen hade det slagit ut elen i byn så den gick bara på en fas, ingen fungerande vattenpump i byns pumphus, alltså. Jästrans vad handikappad man blir utan vatten! Vi nästan slogs om de få liter vi varit kloka nog att samla på oss "utifallatt".

Vaknade till vattentillgång men efter någon timme såg det inte så lockande ut... Senare blev det svartare än svart...


Jag föreslog för en av döttrarna att vi skulle skaffa ett krus hon kan bära på huvudet och sen skicka iväg henne till grannen som har egen brunn. Hon var inte ett skit road :-)
Det är lustigt hur lite man tänker på hur bra vi har det som har vatten och el som underlättar, bortskämda som bara den är vi.

Under dagen har vi fått skruva bort varenda sil till kranarna, köra diskmaskinen dubbla omgångar med samma disk och rensat tvättmaskinens olika filter om och om igen. Nu är det drickbart igen och det är viktigast. Kan förresten erkänna att denna gången innebar "vi" inte någon som helst inblandning av moi. Denna gången, alltså. Och bara för att jag haft fullt upp med annat. Så det så.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails