måndag 1 april 2013

Vindlande höjder

17 år har vi bott här, tiden går... Brist på förrådsutrymme har det varit gott om. Huset är ju inte byggt för att hysa en familj på sju. Vi var i och för sig bara fem då men ändå. Förvaring har saknats hela tiden. Vinden har blivit sorgehålet där allt bara slängts upp (för att bli av med det...)
Gissa hur många gånger jag svurit över borttappade Luciaklänningar, tärnljus och påsk- och julpynt. Mer än en, kan jag säga!
Nu har vi ju grejat lite med garderober o dyl så det har blivit bättre. Dock inte bra nog.

Eftersom det nu var dags att fixa till ny/utökad ventilation så passar det alldeles utmärkt att försöka fixa till lite avställningsytor. Golv är inte dumt alls :-)
Även om vi tycker att vi har rensat både vår och höst varenda år när det är containerdags i byn så är det en massa kvar... Trist men sant. Rensa rensa rensa...
Det blir etappvis. Ner - ut eller in på "skräprummet" så länge. Om tre veckor försvinner det från tomten!


Bara en liten del av röjbehovet

Ser inte direkt fram emot att ta ned mangeln genom luckan

Eftermidda'n ägnades åt att släpa (och vissa var verkligen slääääpa) upp spånskivor och reglar. Fattar ni hur tungt det blir när man ska ha upp det genom en lucka i taket? Tillräckligt för att kunna skippa gymmandet, kan jag lova. Mina vader var redan hemska efter fredagsträningen, inte blev det bättre av klättrandet på stege upp och ner. Eller jo, det blev det ju. Träningsvärken, den sköna, den utökades.

Så pass pensionär kände jag mig som så att jag satt framför Bingolottosändningen en stund. Då förstår ni, va? Övergick till SOA innan sovdags istället. När man ligger still kan man ju låtsas att man är en tuff MC-brutta istället för en stapplande gammeltacka.


,

2 kommentarer:

 1. Vi har också en sån där vind men har nog lyckats få lite ordning till slut nu när nästan alla har flyttat hemifrån o man har insett att man inte behöver spara ALLA leksaker längre.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis så. Jag vill gärna spara liiite till barnbarnen (som nog kommer?), vis av att jag saknade vissa saker jag slängt från min egen barndom...

   Radera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails