onsdag 6 maj 2009

Matplanering LCHF

Många har svårt att riktigt komma igång med att sköta sin kost. Det behöver inte vara just LCHF-folk, det kan gälla vilket käk som helst. Ja, som ska anses bra, menar jag då.

Lösningen på det är - hör och häpna - planering. Aldrig hört innan? Det har räddat mig många gånger. Finns det nåt värre än att stå med kylskåpsdörren öppen, en vrålande mage och en hjärna som inte fattar ett dugg? I det läget finns det inget alls som är roligt/lätt/smidigt/gott att laga till. Eller hur?

Jag är en sån som tillber storhandlar-guden. Fyll min fryyyys! Maxa mitt skafferi! Belamra mitt kylskåp! Som en kott- och nötsamlande ekorre vill jag bunkra upp lagren med jämna mellanrum. Det ska finnas färs, kycklingfiléer, kotletter, ost, broccoli, blomkål och diverse annat smått och gott. Inga små mängder. Massor! Två frysar fulla, tack.

När allt väl är hemfraktat är det dags för stora matlagarkvällen. Storpack med kotletter steks. Kyckling grillas och skärs i bitar. Grytor tillagas. Resten av färs, kassler, korv och annat åker med in i frysen i rått skick. Allt detta är bara såååå skönt att kunna plocka fram när andan faller på.

Lagar jag till en färsröra så gör jag naturligtvis så det räcker till både ungarnas sås och blandning till oss. Öht görs det alltid tillräckligt så att det blir lunchlådor till dagen efter. Enkelt, billigt och fritt från onödiga kolhydrater.

Det är enklare att tänka framåt när man är mätt, utvilad och har ingredienser hemma. En sån enkel sak som att steka ägg och bacon (om man äter det till sin tidiga frukost) kvällen innan istället för på morgonen, det underlättar massor.

Lunchen idag blev rester av blomkål, gräddsås och stekta grönsaker tillsammans med kotletter som jag plockade fram färdiga från frysen. Smidigt!

3 kommentarer:

 1. Vad underbart det låter när du beskriver kyl, frys och skafferi som fullstänigt proppfullt av härlig mat! Så skulle jag också vilja ha det! :)

  SvaraRadera
 2. Bara att greja det då, Dessi! Marsch iväg! :-D

  SvaraRadera
 3. Jadu... jag fattar inte riktigt varför jag inte tänkt på att göra bacon och äggaröra i mängd så det är klart på morgonen till alla...

  Men det har jag gjort nu... i förrgår kväl gjorde jag äggaröra på 1½flak ägg och stekte 6 paket bacon;-)

  MUMS!!!!!!!!!!!!

  Kram L8

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här? Vad kul, kommentarer är väldigt, väldigt välkomna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails